Bu bitki terraryumlar veya paludaryumlar gibi yüksek nemli bir ortamda ortaya çıktığında büyür. Yapraklar parlak yeşil altta üstte yeşildir. Yaprakların dokusu diğer yaprak türlerine mükemmel bir kontrast sağlayan buruşuk ve kırışıktır.
NOT:Sipariş vermiş olduğunuz bitkilerin kargo sevkiyatları sadece PAZARTESİ günü yapılır.
Bacopa caroliniana bilinen bir akvaryum bitkisi, ılımlı büyüme oranına sahip oldukça iddiasız bir kök bitkisidir ve kesinlikle bu “Safran Kırmızısı” formu için de geçerlidir. En iyi renklendirmeyi sağlamak için oldukça güçlü bir aydınlatma önerilir. Bacopa caroliniana, renk çeşitleriyle, su altında kesinlikle dik olarak büyür ve çok küçük olmayan akvaryumların arka planına orta alanda bir grup olarak en iyi şekilde görünür. Karasal formunda, açık mavi çiçeklerle dallanmış saplardan oluşan bir secde halısı oluşturur.
Uzun ömürlü otsu bir bitki veya genellikle 0.5 m boyunda büyüyen küçük bir bitki. Kırmızımsı veya morumsu gövdeleri gençken ince tüylüdür, ancak olgunlaştıkça tüysüz hale gelir. Eşleştirilmiş yaprakları (1-10 cm uzunluğunda ve 0.7-0,5 cm genişliğinde genellikle mor renkli veya parlak kırmızımsı-mor renktedir. Küçük beyazımsı çiçekleri, üst yaprak çatallarında veya dalların uçlarında yoğun salkımlar halinde (7-20 mm uzunluğunda) düzenlenmiştir. Bu kümeler yuvarlatılmış veya hafifçe uzamış şekildedir ve genellikle 3-10 cm uzunluğunda saplar üzerinde taşınır. Küçük kahverengi (1.5-2 mm uzunluğunda) tek bir tohum içerir ve genellikle eski çiçek kısımlarında saklı kalır.
kuzey ve doğu Avustralya’nın kıyı bölgelerinde yaygın bir şekilde yetişmektedir. Kuzey Queensland ve Kuzey Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde nispeten yaygındır. Ayrıca Queensland’ın orta ve güney kıyı bölgelerinde ve kuzey Batı Avustralya’daki Kimberley bölgesinde mevcuttur.
Köklenme yaprak dipler(budak)yapmakta olup dikim sırasında bu kısmın kum veya toprakğa gömülü olmalıdır.
NOT:Sipariş vermiş olduğunuz bitkilerin kargo sevkiyatları sadece PAZARTESİ günü yapılır.
alvinia Natans, dünyada çok yaygın bulunan ve bilinen adı Su eğreltisi olan bir su üstü bitkisidir. Endemik bir tür değildir. Üçlü bir ana dal ve bu dallardaki karşılıklı dizilmiş yapraklardan meydana gelmektedir. Su için çok iyi bir doğal filtredir. Çok hızlı ve kuvvetli bir nitrat emici olmasının yanında sudaki ağır metalleri de filtreleyebileceği üzerine tezler ortaya atılmaktadır.
Orta yüksek bir ışık altında ve yoğun besin içerikli bir su içerisinde hızla yayılan kısa sürede su üzerini kaplayan bir bitkidir. Köksüz olduğu ve su yüzeyinde bulunduğu için tabanla ve tabanın besin içeriğiyle bir alakası yoktur. Genel olarak kolay bir bitki olarak nitelendirilebilir. Geniş sıcaklık ve ph aralıklarında yaşayabilir ve yayılmaya devam eder. Yapraklarının üzerinde bulunan küçük tüyler yaprakların ıslanmasını engeller. Sudaki besin azlığı durumunda yapraklarda sararmalar ve güçsüzlükler görülür. Uygun koşullar altında küçük bir sürgün üretir ve bu yavru bitki uygun büyüklüğe ulaştığında ana bitkiden koparak hayatına devam eder.
Pistia ülkemiz akvaryumcularında zaman zaman bulunabilmekte ve Su Marulu olarak ta satılmaktadır. Su üstünde yüzen ve su içine saldığı kökleri ile özellikle canlı doğuran akvaryumlarında yeni doğan yavrular için kaçıp saklanabilecekleri alanlar oluşturmaktadır. Üstü açık akvaryumlarda ve bahçelerde bulunan havuzlarda bakım mümkündür.
Pistia 15 ºC – 35 ºC arasında yaşayabildiği için Dünyanın bir çok tatlı su sisteminde bulunabilmektedir. Bu bitkinin optimum büyüme ısısı 22ºC ile 30ºC arasındadır. Akvaryum şartlarında bitki çapı 5-6 cm kadar olabilirken, doğada bu 20 cm’lere kadar çıkabilmektedir. Yüksek ışık seven bu bitki yan tarafından verdiği sürgünler ile kolayca çoğalır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.